Kunstige erstatninger til å behandle manglende eller ødelagte tenner. 
Behandlingsplanlegging og restaurering ved hjelp av implantater, temporomandibulær dysfunksjon og rehabilitering av okklusjon med proteser, kroner og broer hører med i protetikken.

 • 02.03.2012

  » Enkle kroner

  Ved store fyllinger, frakturer eller andre årsaker til at store deler av din egen tannkrone er borte, kan dette best erstattes med kroneterapi. Gjenstående tann blir slipt ned. Tannlegen sender avtrykk til tanntekniker som fremstiller en ny krone som er tilpasset i bitt, form og farge.Du får tilpasset en provosorisk krone som du benytter i ventetiden som vanligvis tar 2 uker.

  Våre  kronetyper:
  Metallkeramisk krone: Dette er den oftest benyttede krone. Kjerne i metall dekket med porselen som er brent på. Benyttes til små og store jeksler som har stor belastning.
  Fullkjeramisk krone/zirkonium:  Brukes oftest i estetisk sone(front). Denne kronen gir mer lysrefleksjon og virker dermed mer naturlig.
  Gullkrone: Den absolutt sterkeste kronen som benyttes ved ekstra store belastninger, f.eks ved tanngnissing. Veldig sterkt materiale som gir oss muligheten til å lage kronen veldig tynn i tilfeller hvor det er liten plass/bitthøyde.
 • 02.03.2012

  » Broer

  Denne behandlingen benyttes hvor en eller flere tenner mangler, og tennene som står igjen er kandidater for kroner.
  Behandlingen går over minimum to tannlegebesøk.

  Tennene som skal bære brokontruksjonen slipes med til hva vi kaller pilarer. Det vil si vi fjerner evnt karies og gamle fyllinger i tennene og tar deretter avtrykk av tennene .Avtrykkene blir sendt til tanntekniker som fremstiller brokontruksjonen i ønsket form og tilpasset farge.Det så bli fremstilt en provosorisk bro som du benytter til neste besøk. Ved innsett av brokontruksjon blir den provosoriske løsningen fjernet. Broen blir sementert på pilarene etter evnt justeringer er gjort.
 • 29.01.2014

  » Tannproteser

  Tidligere erstattes man ofte tannløse kjever med tannproteser(gebiss). Behandlingen er like aktuell, selv om en har flere behandlingsalternativer i dag.

  En tannprotese lages etter å ha tatt et avtrykk av pasientens tannløse kjeve. Med avtrykket som base lager man en protese som består av plastakrylat. Tannprotesen setter man fast i munnen og den dekker hele gommen. En tannprotese kan iblant gjøres for å erstatte et par tenner og da sitter den fast med klammer på de tennene som er igjen, kalles også partiell protese.

  Noen pasienter kan ha problemer med proteser som ikke passer lenger. Disse kan en ofte ”fore opp” eller rebasere som det kalles hos tannlegen.

  En kan også få festet proteser på implantater. Dette er en god løsning for pasienter som har lite kjevekam/ beinfeste igjen, og dermed føler at protesen føles løs. Er også en god løsning for pasienter med manglende tenner og dårlig motorikk, da denne avtakbare løsningen letter renholdet i forhold til en stor brokonstruksjon.

 • 02.03.2012

  » Akrylbroer

   Noe mindre kostbare løsninger med skjelett i metall dekket med akryl. Disse kan ikke forventes å ha den samme holdbarhet og varighet som metallkeramiske løsninger, men er  på den annen side noe lettere å reparere skulle de bli skadet.

Utviklet av NetPower
©2011 |   FORUS TANN- OG KJEVEKLINIKK  |  LURAMYRVEIEN 12, 4313 SANDNES  |  TELEFON 51 96 99 99  | 
FooterInformation
FooterInformation
FooterInformation
FooterInformation