Kosmetisk og estetisk tannbehandling

Smilet er det fineste du kan ta på deg!

Vi er alle unike med alle våre individualiteter.
I dag er de fleste opptatt av et fint smil. Det er ofte det første man registrer hos et annet menneske.

Noen opplever at de ikke har "hvite" tenner fra naturen sin side, eller at tennene har blitt misfarget. Andre opplever at de har tenner med gliper eller utforming de ikke er fornøyd med. Kosmetisk og estetisk tannbehandling kan være en løsning.

Tannblekning:

Tannbleking kan være et godt alternativ for dem som føler at tennene er misfargede eller ikke lyse nok. Bleking av tenner er ikke skadelig hvis det utføres på riktig måte og på ”riktige” tenner. Det innebærer at tennene som skal blekes ikke skal ha hull/tannråte, og bør heller ikke ha dårlige fyllinger. DERFOR ALLTID UNDERSØKELSE FØR TANNBLEKING!

En tann består av tre deler. Innerst ligger pulpa som hovedsakelig består av nerver og blodårer. Rundt pulpa ligger dentinet. Det er en tykk og hard substans med relativt gul farge. Ytterst ligger emaljen. Den er gjennomskinnelig og tynn, men veldig hard og tett og beskytter mot ytre påkjenninger. Under blekeprosessen er det i hovedsak emaljen som blir bleket, men blekestoffet trenger gjennom emaljens små sprekker og porer og inn til dentinet, og bleker det gule dentinet til en lysere farge.

Ved vår klinikk tilbyr vi kun hjemmebleking.

Hjemmebleking:

Behandlingen begynner med at behandleren tar et avtrykk av tennene. Så fremstilles en individuelt tilpasset blekeskinne. Denne skinnen har som oppgave å holde det aktive blekestoffet på tennene. Etter en enkel opplæring i bruk av skinnen, kan blekingen starte. Man bleker i 30-40 minutter 1-2 ganger om dagen.Noen har tenner som er enkle å bleke, andre har vanskeligere tenner. Derfor varierer blekeperioden for hver enkelt person, alt fra 3-4 dager og opptil 3 uker. 

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lenge effekten av bleking varer, den varierer med blant annet røyke- og snusvaner, mat- og drikkevaner. Vi anslår likevel at man som regel har effekt i minimum to år hvor tennene gradvis mørkner/misfarges igjen.

Bleking er som nevnt ikke farlig hvis det blir utført riktig. Det kan dog medføre ubehag som ising og sensitivitet i tannkjøttet. Symptomene forsvinner etter at blekingen er ferdiggjort. Ellers er det fornuftig med fluorskylling både under og etter ferdig behandlet blekeperiode.

Misfarging av tennene

Tennene våre har ulike nyanser. Hjørnetannen (nr 3 fra midten) er oftest litt gulere enn de andre tennene. Gule tenner kan være en utfordring og vanlige årsaker for misfarging av tenner inkluderer bruk av snus, kaffe, vin eller sterkt fargete matvarer. Samt røyking.

Hva er Porselensfasader?

Mange mennesker er ikke tilfreds med formen og fargen på tennene sine.Hvis det er vanskelig å fjerne misfargingen i tennene eller hvis tennene er slitte, står ujevnt eller har uønskete mellomrom, kan porselensfasader være en god behandling.

Porselensfasader er tynne porselensskall som tilpasses individuelt og limes på den synlige delen av tannen. Fargen og formen på porselensfasaden lages slik av den tilfredsstiller de ønskene pasienten har for behandlingen. Egenskapene til porselenet gjør at det estetiske resultatet blir veldig likt en naturlig tann.

Fordelen med porselensfasader fremfor annen behandling, som eksempelvis kroneterapi, er at veldig lite av tannen må fjernes for å få plass til fasaden utenpå tannen. 

 

 

 
Utviklet av NetPower
©2011 |   FORUS TANN- OG KJEVEKLINIKK  |  LURAMYRVEIEN 12, 4313 SANDNES  |  TELEFON 51 96 99 99  | 
FooterInformation
FooterInformation
FooterInformation
FooterInformation